Senderisme

senderisme_900x450

Submergeix-te al Parc Natural de l’Alt Pirineu i disfruta de quilòmetres de pistes i boscos rodejat de roures, alzines, pins i avets. Recorre antics camins i senders que traçaven els antics habitants de la vall; avui recuperats. També podràs seguir les passes que van fer els càtars durant la seva fugida cap a França durant el segle XIII.

Et suggerim algunes rutes per si et vols anar preparant l’estada:

  1. DE CASTELLBO A CAL GABRIEL: 5,3km – 1h50′ Ruta circular de dificultat mitja
  2. DE CASTELLBO A SENDES I SOLANELL: 13,8km – 4h50′ Ruta circular visitant aquests dos indrets despoblats.
  3. CAMÍ VELL DE CASTELLBÒ A SANT JOAN DE L’ERM: 12,8km – 4h Ruta lineal preciosa. Podeu pujar nomès fins al poble de Turbiàs i baixar pel mateix recorregut si preferiu fer una ruta més curta.

Si puges fins a Sant Joan de l’Erm (a 20km de Castellbò) trobaràs un bon ventall de rutes:

  1. CIRCULAR REFUGI LA BASSETA - ST JOAN VELL:  9km – 2h35′ descobrirem les restes de l’antic santuari de Sant Joan de l’Erm vell.
  2. CIRCULAR REFUGI LA BASSETA – ST JOAN VELL (volta llarga): 9,6km – 3h  Recorregut similar fins el santurai de St Joan de l’Erm vell.
  3. SANT JOAN DE L’ERM VELL A LLAVORSÍ: 14,8km – 4h Recorregut que uneix les comarques de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà. De fet, segueix part de lo que va ser el camí medieval que comunicava ambues comarques.

MAPA RUTES web

Destaquem també el CAMÍ DELS BONS HOMES.  És un itinerari turístic transpirenaic d’aproximadament 200km que va des del santuari de Queralt (Berga-Catalunya) al Castell de Montsegur (Ariège – França). Aquest  itinerari rememora l’exili dels càtars occitans, també coneguts com Bons Homes i Bones Dones, que promovien el cristianisme pur i senzill, basat en l’espiritualitat i en contra l’autoritària, corrupta y ostentosa de l’Església Catòlica del s.XIII.